A Gárda

2011.04.06. 20:39

Na, nem kell megijedni, nem arról a Gárdáról lesz szó :)

Ezt a Gárdát mindenki szívesen látja (a rosszfiúkon kívül), ugyanis ez az ír "Police", vagyis írül: Garda (Guards)

Hogy is jön ez most ide?

Nos, történetesen ugyanis egy péntek hajnalban kiabálásra ébredtünk! Nyugodt kis "court"-unkban vicces jelenet zajlódott: két huszonéves srác "verekedett", közönségként a szemben lévő apartman-ház kapujában két "bige" szemlélte. A "verekedést" azért írtam idézőjelben, mert ez nagyjából az "egymás körüli kergetőzést", idétlen pofonokat és pólóhúzgálást takart, miközben a sipítozó nőstények hálistenkedtek :D

Szóval a "pesti" szemmel nézve nevetséges jelenetet csak az árnyékolta be, hogy hajnali 6 volt az órán...

Pár percen belül a "lúzer" srác a kapun kívülre keveredett és a "győzelemittas" kandúr az egyik csajt átölelve visszavonult a lakukba (végülis két csajjal maradt, tényleg ő járt jobban :D ).

Már éppen aludtunk volna vissza, amikor kocsizajt hallottunk... megjelent egy sárga fényvisszaverős, Garda feliratú autó! Nocsak, valakinek szintén nem tetszett a jelenet és tárcsázhatta a 999-et... Ezek meg kijöttek! Nohát!

Rövid antropológiai elemzést végezve ezután megállapíthattuk, hogy tanácstalanság szintjén teljesen hasonló szinten vannak, mint a magyar rendőrök, percekig álldogálltak a kapualjban. Majd elhúzták a csíkot. Hát ennyi...

...Gondolhattuk volna... de! Hamarost visszatértek, újból kapualjaztak, valakivel már beszélgettek is, de komolyabban nem vehettem szemügyre a jelenetet, mert már csörgésre fordult az óra és készülődnöm kellett a melóba.

A vonatállomás felé haladva ismét láttam, hogy bekanyarodik újra egy Gárdás autó, majd még L. írt egy SMS-t, hogy be is parkoltak és hosszasan "ott tartózkodtak"!

Meglepő volt, hogy egy ilyen kis semmiség miatt mennyi energiát fektetnek a dolguk elvégzésébe, de ugyanakkor - ha jobban belegondolok - logikus is volt: nem csak az a rend, ha nem folyik vér vagy nem látja senki - igenis ne zargassák fel a lakókat és a gyerekek ne azt lássák, hogy felnőtt emberek püfölik egymást artikulátlan hangok kíséretében :)

Persze nem újdonság, de itt a rendőröknek tényleg örülnek - illetve nem tartanak tőlük úgy, hogy "jaj, nehogy intézkedjen, mert biztos genyózni fog". A közlekedési ellenőrzésnél megnézik a szélvédő mögött található biztosítási papírokat, néha szondáztatnak (a kiváncsiaknak: 0,8 ezrelék a határérték :) ), amúgy pedig jellemzően a "köz" segítésére vannak: köröznek néha a környéken - de amint a fenti eseményekből is látszik: leginkább jönnek, ha kell :)

Szerző: Zheran

Szólj hozzá!

Címkék: garda

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr912805620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása