Időjárásjelentés #1

2011.03.20. 19:24

Úgy gondoltam, kb. havonta írok egy kis összefoglalót, milyen is volt az idő az adott időszakban.

Írországot sokan a "mindigesik" országának írják le, tehát napsütés nuku, szottyos, latyakos az idő, óceáni éghajlattal, vagyis télen sosincs tartósan fagypont alatt a hőmérséket, nyáron pedig ritkán emelkedik 25 Celsius fok fölé a hőmérő higanyszála.

Tavasz van, ami elvileg "picit hűvöskés", esős időt jelentene a fentiek alapján, nade a valóság...

Ittlétünk majd' egy hónapja alatt kétszer láttunk esőt. Az első jó kiadós volt, de mégis inkább zápor-zivatarnak mondanám, fél óránál többet nem eshetett. A másik sem volt jelentős. Néha láttam, hogy reggelre nedves minden, tehát akár eshetett is este, de az is lehet, hogy csak nagyon párás volt az idő és az csapódott le mindenhová.

A felhők tekintetében is nem várt meglepetésben volt részünk. Több nap is volt, amikor szinte teljesen tiszta volt az ég, a jellemző inkább gyorsan száguldó, mindenféle fajta felhők voltak, amelyből pár csepp esőt kifacsart néha a napocska, de csupán ennyi.

A felhőkre amúgy is érdemes egy külön bejegyzést szánni. Én még ennyi fajta páraképződményt életemben nem láttam. Volt kis bárány, nagy bárány, "Disney"-s mesebeli, haragos, egybefüggő, fátyolos - de minden napra akadt egy újabb típus :) Szép elnézegetni őket.

Az alap hőmérséklet amúgy nagyon kellemes. Reggelente csípős, de aztán felmelegszik: napközben van, hogy még pulcsi sem kell, végül estére-éjjelre sokszor megint becsípősödik. Ami egyedül zavaró, hogy sokszor fúj a szél. Bár boszniai származású kollegám szerint "itt nem szokott fújni a szél", nem tudom, hogy akkor milyen az, amikor "fúj"... A szél miatt sokszor 4-5 fokkal kevesebbnek érződik a hőmérséklet és nem csak a frizurát borzolja szét, hanem az idegeket is...

Szóval összefoglalva Magyarországhoz képest szerintem olyan normális "kora tavaszi" volt az idő (bár ahogy hallottam, ott most inkább kora télre hajaz ez az idei tavasz eddig :D): napsütéskor kellemes meleg, árnyékban azért pulcsis, összességében frankó időnk volt :)

Derűs köv. hónapot! ;)

Szerző: Zheran

Szólj hozzá!

Címkék: idojaras

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr352756741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása