Egyenruha - Dart - Bray

2011.03.12. 18:09

Ideje volt megvenni Szilvinek az egyenruhát. Mivel hétköznap nem nagyon érek rá és szerencsére az ajánlott "Uniform Warehouse" szombaton is nyitva van, ezért kézenfekvő volt, hogy ma beszerezzük, amit kell.

Az egyetlen probléma azzal adódott, hogy a bolt Bray-ben van. Ez önmagában nem lenne gond, sőt, Bray tulajdonképpen a következő kisváros Shankill-i lakhelyünk után (1 Dart megálló) - viszont mi még ugye Sandyfordban lakunk. A legegyenesebb út a Luas + sok séta + 145-ös busz útvonal lett volna, de indulás előtt eleredt az eső (most már ideje volt, amióta itt vagyunk, kb. egyszer esett...) - és mivel normális kabátot még nem volt időnk és pénzünk beszerezni, ezért a "sok séta" opció nem volt túl fényes kilátás.

Szóval kitaláltam: mi lenne, ha kipróbálnánk a Dart-ot! Ehhez viszont be kellett menni a városközpontba a Luassal és ott átszállni a kis vonatra, szóval jelentős időtöbbletet jelentett, de árban nagyjából ugyanott vagyunk és elkerüljük a hosszas sétát + a dülöngélő buszutat... na és legalább látjuk, milyen a "helyi vasút" :)

Az idő szerencsére jobbra fordult, egyáltalán nem áztunk meg. A Dart állomást (Pearse megálló) is hamar megtaláltuk, bár azért relatíve sokat kellett oda is sétálni.

Mivel a Dart vonala eléggé elágazásmentes, ezért egy állomás általában két vágányból áll, a hozzá tartozó peronokkal. A Pearse megálló fedett, már majdnem pályaudvarra hasonlít, viszont éppen építkeztek is, meg valahogy eléggé "külvárosi" jelleget árasztott magából. Amúgy jól felszerelt, teljesen akadálymentesített (ez egyébként szerintem a Dart összes megállójára érvényes), van büféje, automatája, beléptetőkapuk, kedves, segítőkész személyzet, minden ami kell. 

A boltban lévő kasszáslány meg is kérdezte, honnan vagyunk, mondtam "Hungary", erre egyből nyomta: "Ah, Budapest, I was there!"... namost ezen amúgy kész tudok lenni, hogy egy "sima büfés" eljut egy csomó külföldi helyre, szegény magyar népség meg talán lejut nyáron a Balatonra... ha épp nem emelik a CHF-et... Na mindegy :(

Az aktuális vonatot természetesen lekéstük, de a következőig csipszeztünk meg üditőztünk egyet. Aztán begurult a "viszonylat". Fura volt, de én nem láttam, hogy a felsővezetékre csatlakozott volna, szerintem dízelmotor hajtotta - viszont ahogy most utánanéztem, még jobban elbizonytalanodtam... lehet, hogy kétféle mozdony is van?

Bár volt kis "lyuk" (Mind the gap! :) ) a peron és a szerelvény között, könnyedén felszálltunk babakocsistul. Maga a belső normális, és relatíve tiszta volt - bennünket a régi magyarországi "helyközi vasúti kocsikra emlékeztetett" (asszem ezek nagy részét megszüntették otthon). Picit azért érződött a "kor", ez nem olyan modern, mint a Luas :)

Beültünk a bal oldalra (okát ld. a köv. mondatban), és vonatozni kezdtünk. :) A belvárosi rész teljesen érdektelen volt (bár a Lansdowne (Aviva) Stadion azért szép látvány volt) - talán azért is, mert vártuk a lényeget: a Dart ugyanis javarészt a tengerparton megy :)

Hát, őszintén megmondom, nem volt egy nagy élmény az utazás. A tengerparti látvány jelentős része ugyanis vagy fallal el van takarva, vagy más akadály miatt nem látszik. Sőt, a Dublin-öböl első részén kifejezetten hordalékos és ronda volt a part. Azért Killeney-nél nagyon szépen látszódtak a szikláknak csapódó hullámok, még igazi homokos partot is láttunk, meg kis marinákat, szóval azért kapott a lelkünk egy kis útravalót :)

Bray-nél aztán leszálltunk, lift és felüljáró segítségével átmentünk a vágányok másik oldalára és elindultunk az egyszerűség kedvéért "Main road"-nak elnevezett út felé :)

Itt elkapott minket pár csepp eső. Gondos előrelátásunknak köszönhetően fogalmunk sem volt, hogy hogyan csatoljuk fel a babakocsira az esővédőt, így a Jóisten a megkönyörült rajtunk és kisüttette a Napot :D

Bray belvárosi a része igazi bevásárlóutca, van itt mindenféle bolt, rengeteg autó, parkoló, és bandukoló ember. Bár vidéki városka, mégsem nyerte el a tetszésünket - mondjuk ez csak egy kis része volt, az igaz. Viszont bevásárolni majd tökéletes lesz, itt van - valahol - "nagy" Tesco is, meg tényleg sokféle kereskedő is. Csak ki kell találni, hogy cipeljük haza a cuccokat, amíg nincs kocsi :D

Az egyenruhás bolt jól el volt dugva, de a mellékelt térkép alapján könnyen megtaláltuk. Mivel március van, a bolt eléggé pangott, szerencsénkre, mivel így csak velünk, hülye bénákkal foglalkozhatott az eladó. :)

Hamar össze is dobtuk a "kezdőcsomagot": két piros pulcsit (ott helyben nyomta rá a suli jelét a nő), két fehér, iskola-címeres pólót (ebből még kelleni fog), egy "navy-kék" edzőnadrágot és egy - szerintem cuki - hasonló színű "pinafore"-t, ami lényegében egy szoknyás, kantáros ruci, elég jól tisztítható anyagból. Hozzácsaptunk még egy kék pamut harisnyanadrágot és két térdzoknit, meg egy kisebbfajta iskolatáskát is (a magyar sulis még itthon van), na megegy cuki rózsaszín plüss-unikornist! :) Bár egy-egy ruhadarab nem került sokba önmagában, azért összességében cirka 130 Eurot így is otthagytunk :( Hát, ha ez az ára, ez van...

Szonja közben benyűgösödött, így némileg tépett idegekkel (és pénztárcával) visszaindultunk a már bejárt útvonalon: Bray, városközpont, Luas, "haza".

Fáradtak voltunk, de gondoltuk, ha már lendületben vagyunk, beugrunk a Dunnes-be, Szilvinek valami "sulis" cipőért, mert a jelenlegi sportcipője nem éppen illett az összképhez... Itt 10 (tíz!) Euroért vettünk neki kettő frankó cipőt - még mindig elcsodálkozunk, hogy mennyire olcsó ebben a boltban a ruházat...

Persze a "beugrást" megint benéztük... mivel az új helyünkön nem lesz ágynemű, ezt is beszereztük, itteni fizetésekhez képest (de talán az otthoni árakhoz képest is) nevetséges áron vettünk 3 memóriahabos párnát, 1 dupla (double) takarót (200x200-as, nekünk), 1 "single" takarót (Szilvinek), egy komplett, szép, duplás ágyneműhuzat-szettet (párnahuzatokkal együtt) és egy duplás lepedőt - mindezt 100 Euroért...

Úgyhogy "málhás-szamárként" hazaballagtunk és hullafáradtan rogytunk le a kanapéra, megfogadva, hogy vasárnap semmit nem fogunk csinálni :D

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr422733892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása