Meló...

2011.03.02. 20:53

Tegnapelőtt volt hétfő, első munkanap, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgultam...

A járást szerencsére már ismertem az interjú miatt, a Luas-al 15-20 perc alatt oda lehet érni innen, ez nagy előny.

Megérkezésem után három új kollegával egyetemben beinvitáltak egy meeting szobába (úgy néz ki, hogy hétfőkre rendelik a friss húsokat). Itt egy kedves HR-es hölgy gratulált, hogy megtaláltuk a munkahelyet (wtf?) majd elmondta a főbb tudnivalókat. Új információ kevés volt, inkább a juttatások pontosítása volt terítéken... ja, és "lényeg": kaptunk egy FullTiltPoker-es táskát, benne két pólóval, egy pakli kártyával, tollal és egy plüssmacival! :)

A bevezető után jött egy "Helpdesk"-es fickó, aki csupa olyan információt mondott, amit szerintem senki sem jegyzett meg, a lényeg az volt, hogy mi az emailcímük :)

Váltásként komolyabbra fordult a szó, az "IT Security"-s ügyeletes elmondta, miket szabad, miket nem, számítógép-ügyben. Ez ugye az egyik legfontosabb dolog, nem minden egyértelmű ugyanis, és ezen a banánhéjon lehet elcsúszni a leginkább. "Security" szempontból nem is részletezem, hogy mik a szabályok, annyi elég legyen, hogy semmi extra, talán egy picit szigorúbbak, mint más IT cégeknél, de mondjuk érthető, több millió játékos adataival és pénzével játszani nem mókás dolog...

Az agytágítás után körbevezetett a "HR"-esünk az épületen, ami mellesleg egy labirintus. Maga a HR-es is bevallotta, 1 hónapja van itt és még mindig el szokott néha tévedni ill. nem mindig talál oda elsőre, ahová akar (én naponta 2x elvesztem a fonalat) :)

Legfőbb fókuszpontok a két kajálda (reggeliző, ebédlő) volt, erről még írok részletesen.

Kb. 11 felé már végre el is jutottam a főnökömhöz, aki nagyon kedvesen fogadott, leültetett a gépeimhez (amiből az egyik teljesen feleslegesen van ott), a két bazi nagy monitoromhoz, és magamra hagyott mindenféle iratokat kitölteni, emailezni, stb.

Hamar elteltek a percek és elérkezett az ebéd ideje... John, a "boss" felajánlotta, hogy elkísér, így megtörtént életem első - állítólagosan - Michelin csillagos séf által készített ingyenebédje. :) Meg is ragadom az alkalmat, hogy leírjam, hogy is megy ez:

Logisztikailag a kantin eléggé hülyén van megoldva, ugyanis rosszabb időszakokban már a lifttől kigyózik két tűzvédelmi ajtón keresztül a sor a pultig. A menüt délelőtt elküldik előre emailben, így mindenki felkészülhet, hogy mit fog kérni. Ez feleslegesnek tűnhet, de fontos, mert pl. a "csili- és spárgamártásos pisztráng" és a "rostonsült bárány mascarpone sajttal" c. ételeket helyben értelmezni nem lenne egyszerű feladat. No, és igen, tényleg ilyen menük vannak. Amúgy a naponta megújuló választékban van 1 előétel (általában leves), 4-féle főétel (hal, fehérhús, vöröshús, vega), néhány köretfajta és 1 desszert (plusz salátapult). Akinek mégsem tetszik, rendelhet szendvicset is (nem tudom, ki az, aki ilyenre vetemedik...).

Látszólag nem adnak sokat, de mivel tényleg minőségi az étel, jól lehet vele lakni bőven. Akit hallottam beszélni a kajáról, mind nagyon-nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy "ez mennyire jó is" - ami persze igaz is, hiszen ingyen és ráadásul minőségit enni napközben nagy megtakarítás, de nekem picit túlzó ez a fajta lelkesedés. Na nem mintha én nem örülnék neki - sőt, írásom nagy része már most is a kajáról szól, szóval vállalom a bagoly és a veréb szerepét együttesen ;)

Az ebédlő maga nagyon pici, így sokan a saját helyükre, vagy más "szociális helyekre" viszik a tálcájukat és ott fogyasztják el az eledelt.

A szintén ingyenes reggelit eddig - egyéb hivatalos ügyek intézése miatt - eddig csak egyszer tudtam kipróbálni, de az is frankó: vannak péksütemények, kenyér-, és felvágott-félék, gyümölcsök (pl. szőlő és áfonya is), meg valami nagyon-nagyon finom "vegyes gyümölcslés üdítő" (a nevét majd leírom később), ami konkrétan gyümölcsturmixból áll.

Visszatérve a munkára: a kollegák nagyon rendesek, bár az ír akcentust nagyon szoknom kell. Amikor "egymás között dumcsiznak" mindenféléről, abból pl. egy szót sem értek, bár remélem, ezirányú, három nap alatt szerzett tapasztalatom csak jobb lesz az idő múlásával :) Eleinte picit "ridegebbnek" éreztem az atmoszférát, de ma rájöttem, csak "máshogy" szocializálódnak - ezt még jó ideig tanulmányoznom kell, de hát lesz rá időm bőven ;)

Következőleg megpróbálok szót ejteni a tegnapi "közhivatali látogatásunkról"... van, akinek rossz tapasztalatai vannak ezügyben, elöljáróban annyit: nekünk nagyon nem volt ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr432705484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása