Az ideérkezés utáni csütörtök "félkómásan" telt, pedig sok mindent el kellett intézni.

Azért mindenre próbáltunk figyelni, hogy ne csak átsiklódjunk mindenen, hanem meg is ragadjanak az apróságok...

Őszintén szólva, talán az előző este miatt, eléggé "rosszul" éreztük magunkat. Minden olyan idegen volt, és bár az időjárás - szerintem - évtizedek óta nem látott jó formáját hozta (szikrázó napsütés, 15 fok), mégis... picit kellemetlen volt.

De talán ez így természetes... mi más is lehetne? Elvégre egy idegen országban vagyunk, még a járda is "más", nemhogy az épületek, a boltok vagy az emberek.

Azért persze lassan oldódott a feszültség bennünk és kezdtük meglátni a "valóságot", amely többségében pozitív volt, de semmiképpen sem rossz.

Kezdetnek reggel leballagtunk az épület aljában található "Spar"-ba. Itt ez az üzletlánc javarész "kis boltokat" jelent, közepesen drága árakkal, általában készítenek szendvicset is, szóval amolyan "leugrom gyorsan valami harapnivalóért" feeling. Itt vettünk reggelinek valót, bár alig találtuk meg a kenyérfélét is, a többiről nem is beszélve - az 5 óra alvás édeskevés volt, beszűkült szemréssel pedig nehezen lehet értelmezni a hűtős pultot ;)
(Persze vettünk 2db Dr. Pepper üdítőt is, ezt nem lehetett kihagyni :) )

Miután adtunk egy kis lökést a testünknek is, meglátogattuk a helyi "áruházat", nevezetesen a Dunnes-t. Ez tulajdonképpen egy áruházlánc, ami ebben a kerületben egy nagy, kétszintes élelmiszerbolt + ruha/konyhafelszerelés-részleget jelent. Minden alapvető dolog megtalálható itt, jó áron - és szerencsére hozzánk közel van. Maga a Dunnes pedig egy nagyobb, szabadtéri "pláza" része, amelyből sok kis üzletbe lehet betérni (pl. egy ilyen boltban vettünk SIM-kártyákat), középen egy "gyerek-múzeummal", szökőkutakkal, parkosított részekkel.

Közben lassan oszlott a "félelmünk". Kicsit sarkítva: láttuk, hogy itt is emberek élnek, ők is esznek, finom dolgokat, megy az élet, mindenki türelmes, kultúrált - összességében a benyomások egyértelműen a pozitív irányba billentették a mérleget.

Az apartmannal is kezdtünk megbarátkozni. Bár nagyon szép és jó a lakásban minden, mégsem lehet levetkőzni azt a benyomást, hogy ez egy amolyan "szálloda". Jó arra gondolni, hogy bérlünk majd egy "saját" helyet, amit a keretek között, ízlésünkhöz mérten belakhatunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr932693357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása