Időjárásjelentés #6

2011.09.03. 11:27

Megérkezett az ősz. Pont, ahogy elkezdődött az iskola, szinte egyik napról a másikra - az itteni időjárási változékonysághoz képest - hirtelen megváltozott minden.

Javarészt borúsak a napok, az utóbbi 4-5 napban csak percekre láttuk a Napocskát. Sokszor/többször esik, most már több vízmennyiséggel - bár egész napos esőket még így sem láttunk. Ezek az esők viszont valahogy sokkal "frissebbek"... bár a kocsiból vagy a házból éltük át nagy részüket, mégis volt egyfajta "kiállnék picit ázni" érzésünk közben :) Az itteni őslakosságot megfigyelve ők is hasonlóan érezhetnek: legtöbbjüket meg sem hatja, ha lezúdul az ég... Aki kocog, tovább fut, aki meg csak úgy megy, előveszi az ernyőt, vagy felteszi a kapucnit, és kész. Picit megértettük, miért tud hiányozni egy angolnak ez az óceáni éghajlat - persze nekünk úgy sosem fog :D

Azért azt hozzá kell tenni, hogy a hőmérséklet nem változott számottevően. Egyedül a napsütés hiánya érződik meg - a ház sem tud annyira felmelegedni... és szégyen-nem szégyen: volt, hogy augusztus végén az esti fürdetésre picit befűtöttünk.

Már értem, miért mondták, hogy mostanában a tavasz a legszebb évszak itt... Ha továbbra is ilyen, vagy még ilyenebb lesz az ősz meg a tél, akkor bizony össze kell szednünk a maradék D-vitamin készleteinket :D

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr683199407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása