Időjárásjelentés #2

2011.04.27. 18:30

 Újabb hónap vége, újabb jelentés a Felhők Országáról...

...ugyanis eső továbbra is csak elvétve hullott :)

Azt kell mondjam, összességében sokat nem változott a helyzet a múlt hónaphoz képest. Hozza a formáját az óceáni időjárás, szép lassan, semmit sem elsietve közeledik a nyár.

Ez abból látszik leginkább, hogy többször van "pólós" meleg, a reggelek már nem annyira zimankósak. Ha viszont nem süt a nap, továbbra is elkél a plusz réteg - éjszaka és kora reggel 1-1 óra "kötelező" kandallóztatás jólesik "öreg csontjainknak" :)

Na, csapadék azért volt - párszor picit meg is áztunk (közben nem találjuk az esernyőt, amit hoztunk...) - viszont esőből is sokfélét láttunk:

Volt a "mindenhol kavargó mikrocseppes", ami nem komoly mennyiség, de mindenhová idegesítően betüremkedik. Aztán a "ritkás cseppes", amiben akár 1 órát is lehet sétálni anélkül, hogy komolyabban elázna az ember, de mégis esik (tapasztalat). Jégeső is volt egyszer - amolyan igazi napsütésből 10 másodperc alatt leszakadó (éppenhogy hazaértem). És persze az éjféli eső, amire jó felébredni és visszaaludni a szemerkélésére.

Ami feltűnt, hogy nincs olyan iszonyatos zuhé, "tavaszi zápor/zivatar". Ha esik, 1 óránál ritkán többet. Rövid távú kintlét esetén pedig esernyő/esőkabát nélkül is bátran neki lehet indulni.

A füvek meg csak nőnek. Amikor esik, akkor szemlátomást. Amikor meg süt a nap, akkor meg azért :D

A felhőhelyzet továbbra is változatos, bár lassan kiismerjük a menüt. L. már felismeri az esőfelhőt (nagyrészben), ami tényleg bravúros dolog, mert volt, amikor 2 napig felhős volt, eső nélkül, aztán meg egy sima délelőtti borulásból öntötte ránk Őfelsége a mannát.

A szél most ritkábban fújdogált.

Összességében tehát melegszik az idő, kapunk elég D-vitamint is - tehát köszönjük szépen, még mindig jó időnk van :D

Szerző: Zheran

Szólj hozzá!

Címkék: idojaras

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr962859966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása