Tavaly ősszel, még amikor láthatáron sem volt a tenger, amikor még Szonjával, családunk kis új jövevényével ismerkedtünk, újra felötlött a régi ihlet L.-ben: mi lenne, ha lenne egy kiscicánk...?

Csak két kritérium volt: menhelyi legyen, és fekete ;)

Az internet ismét csodás dolog, pár kattintás után rá is találtunk Yashára, aki Szonjával nagyjából egyidős - csak ugye egy macskánál ez kicsit azért más fejlettségi szintet jelent - és egy igazi tündér macsek. Volt már párhoz szerencsém, és még macskához mérten is nagyon jó modorú, kedves kis dög ő :) Meg is szerette az egész család, különösen a nagyobbik csemete, akik így gyakorlatilag rövidpályás futóstadionná változtatták a lakást, "mindenki nagy örömére" :D

Mikor megjött a hír, hogy mehetünk, hívtam is lazán az állatorvost, gyorsan csináljuk meg a dolgokat, hogy tudjuk vinni őt is Írországba. "Hová?" - jött a kérdés - "Oda más szabályok vonatkoznak!"

Ledöbbenve hallgattam a híreket: azt tudtam, hogy kell mikrochip, EU Pet Passport, meg veszettség elleni oltás, de - sziget révén - Írhonba a nem rendszeresen, EU-s adminisztrációval oltott állatoknak az utolsó oltás UTÁNI első sikeres ellenanyagvizsgálat után még 6 hónapot "karanténban" kell töltenie - egy olyan országban, ahol nincs aktív veszettség-járvány (ergo Magyarországon).

Szumma-szummárom, Yasha legjobb esetben is nyár végén jöhet csak ki... na de addig ki vigyázzon rá? Vigyük-e egyáltalán? Ez utóbbi kérdés hamar tisztázódott: mi hoztuk el a menhelyről, kötelességünk lehetőségeinkhez mérten vigyázni rá. (Azért rásegített egy simi és pár nyivákolás is :P)

Gyorsan körbekérdeztünk pár közelebbi rokont, barátot. Negatív. Aztán macskás fórumok jöttek, ahonnan a pozitív vélemények ("De jó, hogy végre valaki nem passzolja le a macskáját...") mellett konkrét segítséget nem kaptunk.

Végül L. egy KapiBados nevű játék un. "törzsasztalára" írt. Ő már kezdettől fogva játszik ezzel az aranyos játékkal, ahol elég jó kis közösség alakult ki... annyira jó, hogy az egyik játékos rokona (Heni) ajánlkozott, nála lehetne Yasha cica - viszont van már neki egy Bandita nevű brit kandúrkája (inaktív állapotban :P), 6 éves. Mi legyen?

Heni azt javasolta, hogy mi lenne, ha "próbalátogatást" tennénk? Felkeredett hát a család tegnapelőtt és beözönlöttünk Bandita territóriumába...

Mindeközben megmosolyogtatott minket az a gondolat, hogy "mi mindent meg nem teszünk ezért a kis hülyéért"... próbalátogatás... más simán kitenné az utcára, elvégre csak egy állat. De hát mi ilyenek vagyunk - remélem ezért senki nem haragszik meg ránk ;)

Naszóval, Bandita egy kedves, kissé nagytermetű, gyönyörű brit cirmos cica. Ő is talált volt annak idején, ígyhát lehet, hogy a közös emlékek miatt, de mindenesetre az első találkozás kellemes mederben zajlott:

  • Bandita megszagolta a hordozó tartalmát, majd arrébvonult.
  • Yasha - kiengedve őt a hordozóból - laposkúszásban kezdte el felfedezni a padlót, szagilag és képileg.
  • Bandita meglátva a mozgó fekete izét, meredt szemekkel kushadva követte az eseményeket.
  • Yasha egyszercsak kifigyelte, hogy valami, ami nem ember és nem plüssegér, ott van.
  • Stratégiai kerülgetések után egyszer csak mind a ketten az ágy alatt kötöttek ki (amely tele volt dobozokkal és mindenféle útvesztésre alkalmas eszközzel).
  • National Geographic-ba illő közvetítési rendszerrel (hárman feküdtünk az ágy mellett, befelé kuksolva és kommentálva az eseményeket) megfigyelhettük, hogy Bandita megszagolta Yasha farka végét.

 

  • Kikászálódva az ágy alól a következő konfrontáció a konyában történt: Yasha (6 hónapos a merész állat!) úgy döntött, meglábazza Banditát - erre Bandita röpke morgásba kezdett - ez megtette hatását és lehűtötte a forrófejú ifj kedvét.

Ennél a pontnál már Szonja is elkezdett nyűgösködni, úgyhogy úgy döntöttünk - nem fogják kinyírni egymást, szóval Heni elvállalta a megőrzést!

Na persze nem azonnal hagytuk őt őfelségét... sajnos rá még vár pár megrázkódtatás: ivartalanítás, még egy veszettség elleni oltás (hogy tuti legyen az ellenanyag-érték) és végül egy vérvétel az ellenanyagvizsgálatra... de az indulás előtti hétvégén már mélyebben elmerülhet az ismerkedés rejtelmeiben :)

Mindenesetre előre köszönjük Heninek a macskák összes istenének nevében 9x is :P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dublinizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr132618273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása